Van bijstand naar baan

Je krijgt bijstand als je niet genoeg inkomen of eigen vermogen hebt om in je levensonderhoud te voorzien. Als je een nieuwe baan vindt, is dit misschien niet meer het geval: afhankelijk van je nieuwe inkomsten krijg je nog een gedeeltelijke of geen bijstandsuitkering meer.
Geef wijzigingen in je situatie altijd door aan Sociale Zaken Maastricht Heuvelland.

Goed om te weten

Verdien je het minimumloon, of werk je parttime? Sociale Zaken Maastricht Heuvelland heeft verschillende regelingen om de inkomenssituatie van mensen met een laag inkomen te verbeteren.

Als je in de gemeente Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten, Maastricht, Meerssen, Vaals of Valkenburg aan de Geul woont, heb je misschien recht op (financiële) ondersteuning voor de contributie van sport- of andere clubs, schoolkosten van je kinderen, tegemoetkomingen in de ziektekosten of andere plotselinge en dringende uitgaven voor je levensonderhoud. 
Het Overzicht regelingen en voorzieningen 2019 geeft een beeld van landelijke en lokale inkomensondersteunende regelingen. 

Informatie en advies in de buurt

Voor informatie, ondersteuning en advies kun je in jouw wijk of buurt terecht bij Trajekt of de servicepunten of sociale teams. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van toeslagen en regelingen of het invullen van belastingformulieren.