Op de landelijke website MantelzorgNL vind je veel informatie over onderwerpen waar mantelzorgers mee te maken hebben. Denk aan wet- en regelgeving, geldzaken, steun & advies, maar ook ervaringsverhalen van andere mantelzorgers.

Steun uit je omgeving

Kom je als mantelzorger niet meer aan andere dingen toe of heb je het gevoel dat je in een isolement raakt? Deel je zorgen en praat er over. Mensen in je omgeving willen en kunnen vaak meer voor je betekenen dan je denkt.

Informatie en advies in de buurt

Steunpunt Mantelzorg Zuid in Maastricht behartigt de belangen van mantelzorgers in Maastricht en Heuvelland en wil een spil zijn in de ondersteuning van mantelzorgers en de intensieve vrijwilligerszorg.

Voor informatie, ondersteuning en advies kun je terecht bij Trajekt of bij de servicepunten of sociale teams in jouw wijk of buurt. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van toeslagen of regelingen of het invullen van belastingformulieren.

Belasting en mantelzorg

Als je inkomen daalt omdat je bijvoorbeeld zorgverlof opneemt, kom je mogelijk in aanmerking voor (hogere) inkomensafhankelijke bijdragen of toeslagen van de Belastingdienst, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag of kindertoeslag.