De coronacrisis raakt gezondheid, relaties en misschien ook jouw portemonnee. Hoe houd je in deze tijd je geldzaken gezond? Heb je daar zorgen of vragen over, dan kan de informatie op Pasopjegeld jou helpen. Wacht niet te lang en kom in actie. Zelf of met hulp: je staat er niet alleen voor!

Het coronavirus heeft voor vrijwel iedereen gevolgen. Je gezondheid en die van je familie is nu het allerbelangrijkste. Maar hoe zit het met de gevolgen voor je portemonnee?

Voorkom geldproblemen

 • Het Klapperproject van Trajekt biedt gratis hulp van deskundige vrijwilligers bij het op orde brengen van je administratie en papieren. Zo krijg je weer overzicht en zie je hoe je er financieel voor staat. En van welke voorzieningen en regelingen je misschien gebruik kunt maken. Het Klapperproject is er in Maastricht en in het Heuvelland. De contactinfo staat onder aan deze pagina;
 • Schuld & Budget Buddy Maastricht (Trajekt): hulp van getrainde vrijwilligers (buddy’s) voor mensen die het overzicht over hun geldzaken kwijt zijn, hierdoor schulden hebben of in een schuldhulptraject terecht dreigen te komen.
  Schuld & Budget Buddy is er voor inwoners van Maastricht en werkt samen met Humanitas.
 • Ook de vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie  kunnen je op weg helpen om je administratie weer op orde te brengen en te houden. Zo kun je schulden voorkomen of afbouwen.
 • Kom je niet op eigen kracht uit de schulden, meld je dan snel bij Kredietbank Limburg
  Samen voorkom je grotere financiële problemen;
 • Wil je eerst zelf aan de slag? Op de website van het Nibud staat een stappenplan dat helpt om overzicht te houden op je inkomsten en uitgaven. Kijk op www.zelfjeschuldenregelen.nl hoe je een aflosplan maakt bij beginnende schulden;

Voor jongeren

 • MoneyFit is samen met jongeren gemaakt voor jongeren tot 26 jaar. De website geeft antwoorden op vragen over geld. Je kunt ook chatten voor advies. 

Ondernemers, zzp’ers en corona

Over het coronavirus

 • Op de website van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg vind je het laatste nieuws over de corona-maatregelen van de overheid en wat dat voor bewoners en bedrijven betekent;
 • Begrijp jij het nog? Op de website van Pharos vind je uitleg over corona in begrijpelijke taal. Ook Steffie legt moeilijke dingen over het coronavirus op een makkelijke manier uit.