Over deze website

Pas op je geld is een duurzaam webloket voor inwoners van Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Valkenburg a/d Geul, Vaals en Maastricht en is gericht op het bieden van online ondersteuning voor mensen met vragen over hun budget. U kunt via Pas op je geld inzicht krijgen hoe u er financieel voor staat en krijgt advies hoe u op eigen kracht uw financiële situatie kan verbeteren of op orde brengen.

Pas op je geld wil inwoners meer grip geven op hun geldzaken zodat zij schulden kunnen voorkomen of schulden kunnen oplossen. Naast tips en adviezen om zelf mee aan de slag te gaan, biedt Pas op je geld ook informatie over (vrijwilligers)organisaties uit deze regio die verder kunnen helpen met vragen over budgetbeheer. Het is een verzamelpunt van alle organisaties waar u mee in aanraking kunt komen als het gaat om inkomen, subsidies, geldproblemen of budgetbeheer.

Pas op je geld wil daarnaast ook dat mensen elkaar kunnen vinden via vrijwilligerswerk. Enerzijds de bezoeker die in contact wil komen met een hulpvrijwilliger. Anderszijds de bezoeker die zelf zijn hulp en ervaring aanbiedt aan mensen in een soortgelijke situatie. Ieders bijdrage is immers waardevol om elkaar verder te helpen.

Pas op je geld is een initiatief van Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland